8 Mart 2012 Perşembe

VOLKANİK KEK

Bu tatlıyı http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/  bloğundaki 73. hafta PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE  gönderiyorum
Oğlumun okulundaki kahvaltı etkinliklerine yaptığım tatlı artık klasik oldu.Benden hemen bu tatlı isteniyor.Kahvaltıda yiyenlerde beni bulup tarifini istiyorlar.Yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.


  MALZEMELER:
3 yumurta,
125 gr oda ısısında tereyağı,
1/2 su bardağı şeker,
3-4 çorba kaşığı dolusu kakao,
1 su bardağı un,
1 pk vanilya
bir çimdik tuz,
1 pk kabartma tozu

ARA KATI İÇİN
Yarım ölçü supangle pişirip soğutuyoruz.

.Tereyağı ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
3 Yumurtayı ekleyip   çırpıyoruz.
Kakaoyu,vanilyayı,kabartmatozu ve unu da ekleyip çırpıyoruz
Kek karışımının yarısını kalıba döküyoruz.Üstüne hazırladığımız  süpangleyi döküyoruz.
Kalan kek karışımını da en üste dikkatlice  döküp  düzeltiyoruz 
Önceden ısıtılmış 185 derecede 25 dk pişirildikten sonra ısı 150 dereceye getirilip üzeri tamamen pişene kadar fırında bekletiyoruz.
Pastamız soğuyunca servise hazır.

NOT Ben supangleyi tam ölçü yapıyorum Keki ayrı ayrı iki tane yapıyorum.Çünkü bir tane kek az geliyor
misafirlerim ve ev halkına yetmiyor.
AFİYET OLSun.


4 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis olmuş. sizi izlemeye aldım ben de beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. selamlar canım,tarifin http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/volkanik-kek.html burda yayında,çok teşekkürler,ellerine sağlık,gene bekliyorum :) sevgiler...cboxuna yazamadım bu cbox kapatıldı diyo ama hayırdır?

    YanıtlaSil
  3. Üzerinin süslemesi ne kadar güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil