Bu tatlıyı http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ bloğundaki 73. hafta PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE gönderiyorum
Oğlumun okulundaki kahvaltı etkinliklerine yaptığım tatlı artık klasik oldu.Benden hemen bu tatlı isteniyor.Kahvaltıda yiyenlerde beni bulup tarifini istiyorlar.Yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
3 yumurta,
125 gr oda ısısında tereyağı,
1/2 su bardağı şeker,
3-4 çorba kaşığı dolusu kakao,
1 su bardağı un,
1 pk vanilya
bir çimdik tuz,
1 pk kabartma tozu
125 gr oda ısısında tereyağı,
1/2 su bardağı şeker,
3-4 çorba kaşığı dolusu kakao,
1 su bardağı un,
1 pk vanilya
bir çimdik tuz,
1 pk kabartma tozu
ARA KATI İÇİN
Yarım ölçü supangle pişirip soğutuyoruz.
.Tereyağı ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
3 Yumurtayı ekleyip çırpıyoruz.
Kakaoyu,vanilyayı,kabartmatozu ve unu da ekleyip çırpıyoruz
Kek karışımının yarısını kalıba döküyoruz.Üstüne hazırladığımız süpangleyi döküyoruz.
Kalan kek karışımını da en üste dikkatlice döküp düzeltiyoruz
Önceden ısıtılmış 185 derecede 25 dk pişirildikten sonra ısı 150 dereceye getirilip üzeri tamamen pişene kadar fırında bekletiyoruz.
Pastamız soğuyunca servise hazır.
NOT Ben supangleyi tam ölçü yapıyorum Keki ayrı ayrı iki tane yapıyorum.Çünkü bir tane kek az geliyor
misafirlerim ve ev halkına yetmiyor.
AFİYET OLSun.
ellerinize sağlık nefis olmuş. sizi izlemeye aldım ben de beklerim sevgiler...
YanıtlaSilselamlar canım,tarifin http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/volkanik-kek.html burda yayında,çok teşekkürler,ellerine sağlık,gene bekliyorum :) sevgiler...cboxuna yazamadım bu cbox kapatıldı diyo ama hayırdır?
YanıtlaSilÜzerinin süslemesi ne kadar güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSil