Bu tarifi YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ İÇİN SAFİYE'YE GÖNDERİYORUM:
MALZEMELER
Kısırlı bulgur ( kişi başı 1 çay bardağı)
acı biber salçası
domates salçası
kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak kimyon pul biber
yarım demet maydanoz
1 ADET MALATYALI KOMŞU ( KENDİSİ BİZİ ERİK EKŞİSİ İLE TANIŞTIRDI ) ERİK EKŞİSİ
Hazırlanışı BULGUR SICAK SU İLE ISLATILIR. ŞİŞMESİ İÇİN KAPAK KAPATIP YARIM SAAT BEKLETİLİR.
SALÇALAR, SICAK SUDA ERİTİLMİŞ ERİK EKŞİSİ BULGURA KATILIR.
KURU SOĞAN İNCE DOĞRANIR.SARIMSAK RENDELENİR KISIRA KATILIR
.PUL BİBER KİMYON,TUZ İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ , ZEYTİNYAĞI KISIRA KATILIR SERVİS TABAĞINA ALINIR.
BU HARİKA KISIRA TAT VEREN EN ÖNEMLİ ŞEY MALATYA'DAN GELEN ERİK EKŞİSİ. SAĞOLSUN KOMŞUM SEVİNÇ BİZE MALATYA'DAN GETİRİYOR.
BU HARİKA KISIRA TAT VEREN EN ÖNEMLİ ŞEY MALATYA'DAN GELEN ERİK EKŞİSİ.
SAĞOLSUN KOMŞUM SEVİNÇ BİZE MALATYA'DAN GETİRİYOR.
Selamlar arkadaşım etkinlige desdegin için teşekkürler ellerine saglık çok farklı nefis gözüküyo kısırın tekrar katılmanı beklerim ve gönderi sırasına göre yayına alıcam sevgilerimle
YanıtlaSilmerhaba ellerine sağlık
YanıtlaSilşükür erik ekşisini bilen biriyle karşılaştım
ne güzel ben yıllardır kendim yapıp kullanıyorum ama anlatamadım bi türlü kimseye :))
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com